to 11.12.2014

Ottelu pelataan klo 19.30 - 22.30

luviankiekkovsujk

Ennakko

Torstai-iltana nähdään Luvian jäähallissa erittäin mielenkiintoinen kamppailu kun Uudenkaupungin Jääkotkat saapuvat mittaamaan LuKin kunnon. Mittari on viime aikoina vaisummin esiintyneelle kotijoukkueelle yksi kovimmista ja näyttää erittäin paljon siitä missä mennään ajatellen ensi vuoden ylempää jatkosarjaa. Jääkotkat ovat tehneet tähän mennessä sarjassa reilusti eniten maaleja ja myös päästäneet vähiten maaleja, joten varsin terävänä täytyy kotijoukkueen olla heti alusta alkaen kaukalon molemmissa päissä.

UJK ”nuiji” joukkueiden ensimmäisessä, jäähyrikkaassa kohtaamisessa kotijäällään LuKin numeroin 7-3. Se on tältä kaudelta kotijoukkueen suurin tappio ja siitä jäi paljon hampaankoloon. Ottelusta on kuitenkin odotettavissa varsin erilainen nyt kun pelataan Luvialla huomattavasti pienemmässä kaukalossa.

Joukkueiden kohtaamiset ovat aina olleet värikkäitä eikä tunnetta ole puuttunut pelistä. LuKin viime otteluista onkin juuri tunne puuttunut lähes täysin ja nyt on kotijoukkueen aika se kaivaa takaisin peliinsä mukaan ja lähteä tosissaan haastamaan yhtä sarjan liikkuvimmista joukkueista.

LuKi saa otteluun lähes parhaan mahdollisen kokoonpanonsa kun sivussa ovat vain Anssi Näkki (pelikielto) ja Niko Vähä-Ruka (reissussa).
Tervetuloa hallille seuraamaan hyvätasoista kiekkoa! Ottelu alkaa klo 19.30

Raportti

LuKi –UJK (1-0, 4-2. 1-0)

LuKi kohtasi pimeässä torstai-illassa Uudenkaupungin Jääkotkat. LuKin edelliset ottelut olivat olleet erittäin vaisuja ja joukkue piti pienen palaverin ottelun alla, jotta saataisiin asenne ja tunne takaisin peliin. Otteluissa on tietysti näkynyt myös se ettei monellakaan pelillä ole ollut enää merkitystä, joukkueen varmistettua hyvissä ajoin paikkansa ylempään loppusarjaan. UJK oli kuitenkin tässä vaiheessa loistava mittari joukkueelle siitä missä mennään.

Heti ottelun alusta alkaen näki että kotijoukkue oli aivan eri ilmeellä liikkeellä. UJK tiedetään erittäin taitavana ja liikkuvana porukkana, mutta kotijoukkue onnistui pitämään vieraat hyvin kurissa. Heti alku minuuteille pääsi molemmat joukkueet kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta, ensin vieraat yrittivät tuloksetta ja lähes heti perään oli LuKin vuoro. Kotijoukkue käyttikin tilaisuutensa ja siirtyi ajassa 6.57 1-0 johtoon. Maalista vastasi hienolla onetimerilla Juha Heini, hienon alustuksen tekivät Santeri Kyrövaara ja Jarkko Selander. Erän loppupuolella ei maaleja enää nähty vaikka ylivoimaa pääsivät vielä toistamiseen molemmat kokeilemaan. Näin erätauolle 1-0 lukemista.

Toinen erä on tälläkin kaudella ollut LuKille kerta toisensa jälkeen vaikea, eikä hyvin alkanut nytkään kun vieraat tasoittivat pelin heti erän alkuun ajassa 21.39. Maalista vastasi Jani Piirainen, mutta vain puoli minuuttia tästä ja LuKin kolmoskentällinen järkkäsi hienon osuman. Arto ”Jypi” Kekkonen vippasi kiekon kattoa hipoen keskialueelle suoraan Jere Riihikallion lapaan, Riihikallio levitti viereen Sami Lampolalle joka ampui suoraan kiekon verkkoon. Vain 40 sekuntia tästä ja ykköskentällinen onnistui. Pörssikärki Rami Välimaa piti hetken kiekkoa kulmassa, antoi mustan Juuso Saariselle maalinkulmalle, joka puolestaan löysi Jere Nummen lavan maalin edestä. Jere ei näistä erehdy ja näin peli 3-1. Tästä alkoi vieraiden selkäranka katketa ja sortuivatkin turhiin jäähyihin. Tämä sopi mainiosti kotijoukkueelle joka laittoi lisää puita uuniin. Ajassa 27.37 löysi Kyrövaara jälleen hienolla poikittaissyötöllä Jani Häkkisen, joka hetken katseli ja laittoi limpun tarkasti verkkoon. Samassa ajassa tuomittiin vielä vieraille kakkonen ja jälleen kotijoukkueen yv toimi mallikkaasti, juuri kun vieraat tulivat täysi lukuisiksi niin Välimaa siirsi kiekon viivaan Lasse Sammalistolle, Lasse odotti hetken otti tyhjät pois ja laukoi tulisesti suoraan maalille maskiin nousseen Saarisen mailaan joka ohjasi pelin lukemiin 5-1. Tähän väliin vieraat ottivat aikalisän ja saivatkin peliään parannettua, fyysisellä ja liikkuvalla pelillä vieraat hankkivat LuKille pari peräkkäistä jäähyä ja näistä jälkimmäinen kostautui. Ajassa 38.49 vieraat kavensivat tilanteeksi  5-2, maalista vastasi Niko Koski. Vielä kun Heinille tuomittiin samassa ajassa kakkonen, tarjottiin vieraille saumaa tulla peliin mukaan. Tämän LuKi kuitenkin kesti ja erätauolle 5-2 lukemin. Erästä jobinpostina tuli Jere Riihikallion ikävä loukkaantuminen.

Viimeinen erä eteni vauhdikkaasti päästä päähän. Vieraat vyöryttivät väkisin peliä kohti LuKi maalia, mutta kotijoukkue kesti maalissa loistaneen Hietikon johdolla. Ja niin kuin yllensä käy niin iski kotijoukkue todellisen naulan arkkuun ajassa 45.57. Nummi ja Välimaa pelasivat hienon kulmapelin, jonka jälkeen Välimaa löysi maagisella passilla takatolpalta Saarisen, kiekko reppuun ja lukemat ratkaisevan oloiset 6-2. Hanakasti vieraat tämänkin jälkeen painoivat päälle, mutta fiksusti pelannut kotijoukkue ei ollut yllätettävissä. Näin siis ottelu lukemin 6-2 LuKille.

Isoa palautumisaikaa kovasta ottelusta LuKille ei jää sillä jo tänään kiekko putoaa jäähän kello 18.30 Luvialla. Vieraaksi alkusarjan viimeiseen otteluun saapuu Panelian Raikas. Tervetuloa seuraamaan kamppailua paikanpäälle, seuraavaksi pelataan vasta ensi vuonna!