Luvian Kiekko vs. ParSport 5-6 (Raportti)

Ottelu pelataan klo 15.30 - 17.30

luviankiekkovsparsport

Raportti

Luvian Kiekko vs. ParSport 5-6 (0-1, 3-3, 2-2)

LuKi jatkoi ylemmän jatkosarjan otteluitaan sunnuntaipäivällä kotiottelulla ParSporttia vastaan. Paikalle oli ilahduttavasti saapunut 70 silmäparia ja muutoinkin oli edellytykset huikeen kiekkovääntöön.

Etukäteen ParSport tiedettiin yhdeksi sarjan kovimmista joukkueista ja se näkyikin ottelun alussa varsin selkeästi. ParSport vyöryi vaihto toisensa jälkeen Luki päätyyn luoden tilanteita ja kotijoukkue joutui puolustuskannalle. Hyvällä liikkeellään vieraat saivat hankittua ylivoiman jo ajassa 03.03. Vain reilu 20 sekuntia tästä ja kiekkoa kaivettiin kotijoukkueen maalista. Robin Kurten laukoi aloitusvoiton jälkeen tilanteeksi 0-1. Tämän jälkeen erässä nähtiin vielä molemmilta yksi tulokseton ylivoima ja erän loppua kohden kotijoukkuekin alkoi hieman löytää omaa peliään. Torjunnat 17-11 kertovat kuitenkin että Parsport oli selvästi niskan päällä.

Toiseen erään peli muuttui ja kotijoukkue tulikin ryminällä päälle, heti ensimmäisessä vaihdossa Rami Välimaa nappasi harhasyötön itselleen keskialueella ja karkasi maalintekoon. Kiekko totutusti kämmeneltä rystylle ja verkkoon peli 1-1. Tämän jälkeen LuKi painoi peliä väkisin vieraiden päätyyn, mutta kesken hyvän paineen sortui kotijoukkue kahteen samanaikaiseen jäähyyn ja vieraat kahden miehen ylivoimalle. Noin puoli minuuttia kiekko liikkui ja löytyi LuKin maalista toistamiseen. Tämän perään kotijoukkue hankki vielä yhden kaksi minuuttisen kun Sammaliston purku karkasi yli laidan ja yhtä tehokkaasti jatkoi vieraiden ylivoima. Vajaat 10 sekuntia aloituksesta ja kiekko oli LuKi maalissa, tällä kertaa Janne Yrjölän toimesta. 1-3 maalin jälkeen LuKi sai jälleen kasattua pelinsä ja vastasikin kahdesta seuraavasta osumasta. Ensin Saarinen iski loistavan karvauksen tuloksena kavennuksen 2-3 ja hetki tästä Välimaa iski erikoisesti illan toisella osumallansa pelin tasoihin kun vastustajan syöttö kimposi suoraan ”Vällyn” jalasta vieraiden maaliin. ParSport onnistui kuitenkin kuin varkain kesken hyvän LuKin painostuksen tekemään 3-4 johtomaalin. Tämän jälkeen kotijoukkuetta heräteltiin vielä maalivahdinvaihdolla kun Hietikko korvasi maalilla aloittaneen Lehden, mutta 3-4 lukemista lähdettiin tauolle.

Kolmas erä jatkui isosi samalla kaavalla kuin toinenkin, ensimmäinen kymmenen minuuttia mentiin nyt vain tasatahtiin päästä päähän, kunnes vieraat iskivät kaksi nopeaa maalia ja peli näytti olevan ohitse kellon näyttäessä 54.52. Kotijoukkue kuitenkin jaksoi edelleen taistella ja se tuotti vielä tulosta. Ensin väkevän paluun tehnyt Jesse Nummi laukoi kavennuksen sillä välin kun muut seurasivat vielä Kyrövaaran painia keskialueella. Maalin jälkeen tuomittiinkin vielä molemmille 10min käytösrangaistukset, mutta vieraille myös 2min joukkuerangaistus, mikä jätti kotijoukkueen ylivoimalle. Kesken LuKin ylivoimamyllyn joutui vieraat ottamaan vielä toisen jäähyn ja kotijoukkue otti Hietikon pois tolppien välistä pelaten tilanteen 6-3 ylivoimalla. Saarinen sai kauhottua kiekon pienen painin jälkeen viivaan Sammalistolle joka levitti heti Heiniluomalle. Heiniluoma otti tyhjät pois ja viritti hirveän pyssyn verkkoon, hetken arvottiin kävikö kiekko maalissa vai ei mutta lopulta tuomarit näyttivät yksimielisesti maalia. Peli siis 5-6 ja reilu minuutti jäljellä. Tämän jälkeen kotijoukkue sai vielä parikin paikkaa tasoitukseenkin siinä kuitenkaan onnistumatta ja näin ParSport vei arvokkaat pisteet mennessään Paraisille.

LuKi on nyt siis kärsinyt kahdesta ensimmäisestä pelistään kaksi harmittavan niukkaa tappiota. Seuraavaksi matka käy Tarvasjoelle TaRun vieraaksi lauantaina. TaRu on voittanut molemmat ottelunsa päästämättä maaliakaan, joten ei vastus ainakaan helpotu. Pisteitä LuKi kuitenkin tarvitsee mikäli meinaa vielä taistella paikasta kahden parhaan joukossa.

Ennakko

Luki hakee ylemmän jatkosarjan ensimmäistä voittoa sunnuntaina kotijäällä, kun vastaan asettuu ParSport Paraisilta. ParSport on hieman tuntemattomampi vastustaja, mutta jokkue on yksi kovimmista ennakkosuosikeista alkaneeseen sarjaan. ParSport on koko kaudella hävinnyt ainoastaan yhden ottelun ja voitti toisen alkulohkon murskaavalla 123 – 41 maalierolla.

Varsin mielenkiintoinen ottelu on siis luvassa. Nopeassa tahdissa pelattava jatkosarja alkoi Lukin osalta tappiolla Uudessakaupungissa kovan taistelun jälkeen, ParSport puolestaan voitti kotonaan Forssan Liekit lukemin 8-4. Kotijoukkueella ei siis liiemmin ole varaa pistemenetyksiin, mikäli mielii sarjan kahden parhaan joukkoon ja sitä kautta karsimaan paikasta II-divisioonaan ensi kaudeksi. Toki sarjasta muodostuu varmasti todella tasainen ja joukkueet pelaavat paljon ristiin keskenään. Varsin tärkeistä pisteistä siis pelataan.

Otteluun Luki on saanut hyvin valmistautua koko viikon ja pääsee täydellä miehistöllä matkaan. Kokoonpanoa valmentaja velhot eivät ole kuitenkaan vielä julkaisseet.
Tervetuloa seuraamaan kovaa taistelua tuiki tärkeistä pisteistä! Ottelu alkaa klo 15.30 Luvian Jäähallissa.

Seuraa näitä:

– Kotijoukkue esiintyy ensikertaa uusilla paidoilla, onko nimet saatu jo selkään?
– Jesse Nummi palaa kotihalliin.
– Sarjan yksi kovimmista ellei kovin vastustaja, pystyykö Luki haastamaan?
– Lukin ylivoima, sitä on nyt viikko hiottu joko alkaa näkymään myös tulostaululla?

Tule viettämään sunnuntaita Luvian Jäähallin Kiekkokahvilan herkuista ja Luvialaisesta kiekosta nauttien.

Karri keittää maukkaat kahvit munkkeineen ja laittaa juomat kylmään.